Kortverblijf

Wij bieden woongelegenheid en verzorging aan 52 bewoners. Voor kortverblijf – opvang voor een korte periode – beschikken wij over 5 eenpersoonskamers.

Kortverblijf moet het mogelijk maken dat ouderen langer thuis kunnen blijven. Hierdoor is het aangewezen dat de mantelzorger af en toe zelf een adempauze kan nemen.

Omstandigheden die aanleiding kunnen geven tot een kortverblijf, zijn onder andere:

  • Een herstelperiode na hospitalisatie
  • Tijdens een vakantieperiode/afwezigheid van de mantelzorger
  • Tijdelijke ontlasting van de thuiszorgsituatie
  • Tijdens een crisissituatie
  • Een palliatieve begeleiding

Voor personen met dementie hebben wij tevens een aangepaste woongelegenheid voorzien.

In tegenstelling tot een vast verblijf, kan een kortverblijf slechts worden aangevraagd voor een duur van maximum 60 opeenvolgende dagen, met een maximum van in totaal 90 dagen per jaar. Als woon-zorgcentrum vragen wij een minimum verblijfsduur van 5 dagen.

Elke kamer is volledig bemeubeld en voorzien van een ijskastje. De kamers beschikken over een aparte sanitaire cel met een toilet, lavabo en douche. De 5 kamers zijn eenpersoonskamers en uitgerust met televisie alsook een beloproepsysteem. Er is geen mogelijkheid tot telefoonaansluiting.

Elke verdieping heeft een aangepaste badkamer met badlift en douchestoel. Op het gelijkvloers zijn de gemeenschappelijke diensten zoals burelen, cafetaria, kapel, kapsalon, kiné- en animatieruimte te vinden.

Een ruime omkadering van gekwalificeerd personeel zorgt ervoor dat elke bewoner kan geholpen worden in zijn/haar specifieke behoeften.

Bewoners kunnen vrij bezoek ontvangen, rekening houdend met de verzorging en nachtrust.

Bewoners, van onze open afdeling, kunnen uiteraard zelf het woon-zorgcentrum verlaten wanneer zij dit wensen. Bewoners die verblijven op onze gesloten afdeling, verlaten deze onder toezicht van familie of personeel.

Tweemaal per week is er een eucharistieviering in de kapel waar de bewoner, indien hij/zij dit wenst, kan aan deelnemen.

De cafetaria is dagelijks geopend van 14u – 16:30u, uitgezonderd op donderdag en wordt volledig open gehouden dankzij de inzet van vrijwilligers.

Rond het woon-zorgcentrum bevindt zich een tuin waarin bewoners alleen, of met familie, een wandeling kunnen maken.

Men kan een kortverblijf reserveren, in overleg met de sociale dienst, mits het betalen van een voorschot t.b.v. éénmaal de dagprijs. Dit bedrag blijft verschuldigd bij een eventuele annulatie van het verblijf.

Sommige mutualiteiten voorzien een financiële tussenkomst in kortverblijf. Het is nuttig om bij de eigen mutualiteit naar deze mogelijkheid te informeren.

 

Indien er interesse is tot reservatie, kan er rechtstreeks contact opgenomen worden met de sociale dienst.

 

 

Dagprijs, juni 2022, bedraagt 73.37 euro.