Assistentiewoningen

Rupelhof is een groep van assistentiewoningen die 63 assistentiewoningen telt.

Rupelhof I (8/2012) beschikt over 20 woongelegenheden, verdeeld over 4 bouwlagen die verbonden zijn met een lift. Elke flat heeft een oppervlakte tussen 53 – 78 m². Rupelhof II (nieuwbouw 4/2018) telt 43 flats, allen groter dan 62 m² en zijn verdeeld in een moderne bouw over 4 bouwlagen. Elke flat omvat een inkom, leefruimte, ingerichte keuken met inductiekookplaat en ingebouwde ijskast, berging, 1 of 2 slaapkamers en badkamer met toilet en inloopdouche. In de woon- en slaapkamer is er aansluiting voorzien voor televisie en telefonie. De toekomstige bewoner moet enkel nog instaan voor lichtarmatuur, meubilair en huisraad. Om de veiligheid van iedere bewoner te verzekeren, is er per flat een videofoon aangesloten.

Assistentiewoningen zijn bedoeld voor ouderen die nog in staat zijn, eventueel met hulp van buitenaf, voor zichzelf te zorgen maar de nabijheid wensen van een zorgvoorziening waar ze op kunnen terugvallen indien nodig.

In een flat woont men zelfstandig en is er de mogelijkheid om gebruik te maken van allerlei vormen van dienstverlening. Deze dienstverlening tracht de zelfstandigheid en zelfzorg te versterken.

Zowel alleenstaanden als koppels kunnen terecht in een assistentiewoning. Kandidaat bewoners dienen minstens 60 jaar oud te zijn. Voor partners volstaat het dat één van beide deze leeftijd bereikt heeft. Behalve zelfredzaamheid en leeftijd zijn er geen bijkomende opnamecriteria.

In onze voorziening willen wij professionele deskundigheid combineren met een persoonsgerichte benadering en warme zorg.

In elke flat is er een noodoproepsysteem dat verbonden is met het woon-zorgcentrum. Via de rode oproepknop heeft men, 24u per dag, de mogelijkheid om iemand van het personeel van het woon-zorgcentrum te waarschuwen. Indien er nood is aan gestructureerde verpleging of gezinshulp, kan met beroep doen op diverse thuisverpleging, waaronder ook onze eigen permanente dienst vanuit het WZC, en andere thuisondersteunende diensten. De sociale dienst kan de organisatie en coördinatie op zich nemen.

Het woon-leef-team verzorgt maandelijks een uitgebreid activiteitenaanbod. De assistentiewoningbewoner kan aan een aantal van deze activiteiten deelnemen. Men wordt op de hoogte gebracht via de maandelijkse huiskrant. Indien de bewoner dit wenst, kan men ook deelnemen aan de erediensten die doorgaan in de kapel van het woon-zorgcentrum.

Elke assistentiewoning is voorzien van een volledig ingerichte keuken, waarin de bewoner zelf een maaltijd kan bereiden. Indien gewenst, kan er een maaltijd genomen worden in de cafetaria van het woon-zorgcentrum. Het keukenpersoneel bereidt elke dag een lekker en gevarieerd menu.

De sociale dienst staat ter beschikking om de assistentiewoningbewoner te ondersteunen bij administratieve aangelegenheden. Indien bewoners een kapster wensen, kan men deze aanvragen via het woon-zorgcentrum.

De bewoners kunnen gebruik maken van het wassalon indien gewenst.

 

Dagprijs, juni 2022, Rupelhof I bedraagt tussen 36.91 euro en 41.14 euro afhankelijk van de oppervlakte.

Dagprijs, juni 2022, Rupelhof II bedraagt tussen 41.54 euro en 47.54 euro afhankelijk van de oppervlakte.