Woonzorgcentrum

Wij bieden woongelegenheid en verzorging aan 52 bewoners en beschikken tevens over 5 kamers kortverblijf. Zowel valide als zorgbehoevende personen kunnen bij ons terecht.

Elke kamer is volledig bemeubeld en voorzien van een ijskastje. De kamers beschikken over een aparte sanitaire cel met een toilet, lavabo en douche. Alle kamers zijn eenpersoonskamers en uitgerust met een televisie alsook beloproepsysteem. Via Belgacom kan een telefoonaansluiting bekomen worden.

De bewoner kan in de kamer persoonlijke accenten leggen door het aanbrengen van decoraties, foto’s en het meebrengen van eigen meubilair.

Per verdiep is er een eetzaal en een zithoek waar mensen kunnen samen komen om te praten en te eten. Bewoners die om medische redenen niet naar de eetzaal kunnen komen, krijgen de maaltijd op de kamer opgediend.

Er is een ruime omkadering van gekwalificeerd personeel die ervoor zorgen dat elke bewoner kan geholpen worden in zijn/haar specifieke behoeften. Natuurlijk volstaat het niet om goed geholpen te worden bij het wassen, het kleden, de maaltijd,… De manier waarop die zorg wordt toegediend en de persoonlijke benadering, is even belangrijk.

Bewoners kunnen vrij bezoek ontvangen, rekening houdend met de verzorging en nachtrust. Bewoners van onze open afdeling, kunnen uiteraard zelf het woon-zorgcentrum verlaten wanneer zij dit wensen. Bewoners die verblijven op onze gesloten afdeling, verlaten deze onder toezicht van familie of personeel.

Tweemaal per week is er een eucharistieviering in de kapel waar de bewoner, indien hij/zij dit wenst, kan aan deelnemen.

De cafetaria is dagelijks geopend van 14u – 16:30u, uitgezonderd op donderdag en wordt volledig open gehouden dankzij de inzet van vrijwilligers.

Rond het woon-zorgcentrum bevindt zich een tuin waarin bewoners  alleen, of met familie, een wandeling kunnen maken.

 

 

Dagprijs, juni 2022, bedraagt 71.77 euro voor vast verblijf en 73.37 euro voor kortverblijf.